Orvosi rendelő pályázat

                  
 

  A projekt azonosítószáma:  TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00029
 

A projekt címe: “Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése a Somló-hegy lábánál

  • A Somlószőlős Község Önkormányzata által vezetett konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében belül 59 645 611 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Somlószőlős, Kossuth L. u. 167., valamint a Doba, Kossuth u. 14. szám alatt lévő orvosi rendelő épületek felújítására, bővítésére.. A TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00029 azonosítószámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése a Somló-hegy lábánál” című projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A megvalósítás 2017.07.03-án kezdődött és a tervek szerint 2018. december 31. napjáig maradéktalanul megvalósul.

 

  • A fejlesztés tárgya a Somlószőlős, Kossuth L. u. 167. szám alatti ingatlanon található két épület - az orvosi rendelő, valamint a szociális szövetkezeti épület, ahol eddig a védőnői szolgálat is működött - teljes felújítása. Cél a meglévő orvosi rendelő nyugati irányba való bővítése, integrálva a védőnői szolgálattal és egy két állásos gépkocsi beállóval. A projekt keretében megújuló energia hasznosításra is sor kerül, a rendelő tetőszerkezetére telepítendő 10 kW teljesítményű fotovoltaikus rendszeren keresztül, melynek célja az épület elektromos energia igényének biztosítása. A Doba, Kossuth u.14. szám alatti ingatlanon található orvosi rendelő illetve posta épületeket érintő beruházás keretében a meglévő épületek teljes felújításra, átalakításra kerülnek, egy akadálymentes parkoló is kialakításra kerül, továbbá az ellátási körzetben dolgozó háziorvos részére, a feladata ellátásához szükséges személygépjármű kerül beszerzésre.

 

  • A projekt várható eredménye két modernebb és korszerűbben működő ellátó intézmény létrejötte, melyek a korszerűsítés után költséghatékonyan fenntarthatók. A tervezett korszerűsítéssel, és az energiatakarékos megoldások alkalmazásával projektünk hosszabb távon pénzügyi formában is megjelenő költség megtakarítást eredményez, a szolgáltatási színvonal javítását szolgáló beruházások, eszközbeszerzések pedig a minőségi, teljesebb körű feladatellátáshoz járulnak hozzá.

Sajtóközlemény 
Megindítótt eljárás 
Ajánlati dokumentáció 
Hirdetmény 
Szerződéssel kapcsolatos információk 
Összegzés az ajánlatok elbírálásáról 
Vállalkozási szerződés 
Záró sajtóközlemény